Huidveroudering

Droge huid, pigmentvlekken, couperose, fijne lijntjes en of rimpels, huidverslapping in je gelaat?

Huidveroudering begint al vanaf het vijfentwintigste leeftijd. Naarmate je ouder wordt neemt je cel proces en de cel productie af. Hierdoor worden collageen en elastine ook minder. Collageen is een belangrijk eiwit in onze huid dat gemaakt wordt in de lederhuid. Ze vormen vezels die zich bundelen en zo onder andere collageen aanmaken. Collageen houdt de huid letterlijk bij elkaar. Er komen meer dan twintig soorten collageen voor in onder meer de botten, bloedvaten, epitheelweefsel en de huid. De collageen types 1, 3 en 4 komen voor in onze huid.  

Naarmate de huid ouder wordt raakt de aanmaak van collageen uit balans waardoor de huid in elkaar zakt. Er wordt dan door de fibroblasten meer afgebroken dan aangemaakt. De huid wordt hierdoor minder stevig en de eerste rimpels ontstaan. Collageen is ook een vochtbinder en gaat zich in de huid 300 keer binden met ons lichaamseigen vocht (hyaluronzuur). Dit zorgt voor volume in de huid, betere hydratatie, stevigheid en gladheid.

20% van huidveroudering wordt veroorzaakt door inwendige factoren zoals hormonaal en erfelijke aanleg.

Invloeden van buitenaf en levensstijl wordt veroorzaakt door de overige 80%.

Denk hierbij aan:-

  • Suikerrijke voeding
  • Stress
  • Roken
  • Slaaptekort
  • Verkeerde cosmeticagebruik
  • Overmatige blootstelling aan zon

Laten we samen werken aan je wensen

Komt je voor het eerste keer, boek dan de Discovery treatment. Hier wordt een uitgebreide huidanalyse uitgevoerd en krijg je een gepersonaliseerde behandelplan en productadvies opmaat.