Laserontharing

Door de opbouwende warmte worden de onderhuidse haarzakjes geleidelijk en gecontroleerd opgewarmd en vernietigd. Door de zeer krachtige en geconcentreerde lichtbundel is Diode ICE 4-Wave Master de nieuwe unieke standaard voor laserontharing en tevens de meest effectieve oplossing voor ongewenste haargroei. Met behulp van de Diode ICE 4-Wave Master ben je snel én pijnloos van storende haren af.

Overbeharing of wel Hypertrichose is een aandoening die wordt gekenmerkt door overmatige haargroei op elk deel van het lichaam. Het kan bij mannen of vrouwen voorkomen.  Hormonale aanleg of erfelijkheid kunnen overbeharing veroorzaken.

Behandeling methode:- laserbehandeling

Laserontharing is een pijnloze methode waarbij haar permanent wordt verwijderd. Bij laserontharing worden de haarzakjes vernietigd door middel van laserimpulsen, zodat er in dit gebied geen haargroei meer mogelijk is. Om de behandeling effectief te laten zijn is het belangrijk een traject van 4 tot 7 weken te ondergaan.

DIODE ICE 4-WAVE MASTER ONTHARINGSLASER
 

Diode ICE Laser 4-Wave Master beschikt over de allernieuwste lasertechniek die momenteel verkrijgbaar is op de markt. Deze onderscheidt zich van alle andere lasers en IPL-apparaten door maar liefst 4 golflengtes: 755 nm, 808 nm, 1064 nm én 940 nm (nieuw!). Veiliger én grondigere haarverwijdering. De hoog geavanceerde laserkop werkt met een verbazingwekkende snelheid tot wel 10 shots/seconde. Daardoor krijg je een kortere behandeltijd 5-7 behandelingen ten opzichte van 8-12 bij de Triple wave.

Nagenoeg pijnloze behandeling door een uniek koelsysteem

Het unieke 3-voudige koelsysteem (de kop koelt tot -16 graden) van de Diode Laser ICE 4-Wave Master koelt de huid gedurende de gehele behandeling af, waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is. Het koelstuk wordt vaak door klanten als zeer prettig ervaren.

Geschikt voor alle huidtypen, ook voor getinte/donkere huiden!

De Diode Laser ICE 4-Wave Master is voor alle huidtypen geschikt, dus ook de zeer donkere huid kan veilig worden behandeld. Ook gedurende de zomerperiode. Voor ieder huidtype is de Diode Laser ICE 4-Wave Master een veilige, effectieve en comfortabele behandeling.

Voorbereiding:

24 tot 48 uur voordat de laserbehandeling plaatsvindt, moet de te behandelen zone gladgeschoren
worden. Kom naar de laserbehandeling vrij van deodorant, bodylotion en cremes. Wij raden het aan
om vlak voor de behandeling een douche of bad te nemen. Hierdoor wordt de huid optimaal
voorbereid op de laserbehandeling.

De behandeling:

Er wordt een verkoelende gel aangebracht. Deze gel koelt de huid en bevordert tegelijkertijd de werking van de laser. De laserspecialiste gaat met een strijkende beweging over het gebied, waarbij de laser veel lasershots geeft. De huid warmt hierdoor gelijktijdig op en de haarzakjes en de eiwitten worden vernietigd. Verdere haargroei is onmogelijk gemaakt, de laserbehandeling zorgt dus voor definitieve ontharing.

Het resultaat 

Het resultaat van de laserbehandeling met Diode ICE laser is vrijwel altijd definitief, maar het verschilt uiteraard per persoon. Dit is onder meer afhankelijk van jouw huid- en haartype. Toch is iemand gemiddeld na 5 tot  7 laserbehandelingen uitbehandeld en definitief onthaart. Elk mens is natuurlijk uniek, dus hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veel gestelde vragen

Na de laserbehandeling hoef je niet te herstellen. Je kunt gelijk de dagelijkse activiteiten hervatten. Wel is het belangrijk dat je op de dag van de behandeling geen gebruik maakt van de sauna, niet intensief sport en geen bodylotion gebruikt. Ook is het essentieel dat er in de zeven dagen na de laserbehandeling geen gebruik wordt gemaakt van de zonnebank en je het zonnen even overslaat. Dit alles omdat de warmte die wij in de huid hebben geschoten tijdens de laserbehandeling, geleidelijk naar buiten moet komen.

Gemiddeld heb je 5 tot 7 laserbehandelingen nodig voor een definitief haarvrij resultaat. Wij raden aan de laserbehandeling iedere 4 tot 6 weken te herhalen. Resultaten zijn duidelijk zichtbaar na de eerste sessie. Voor een optimaal eindresultaat is het essentieel dat je het behandeltraject afmaakt.

Ook een zongebruinde huid kan een laserbehandeling ondergaan.
Dit komt doordat de laser zich op uiterst effectieve wijze richt op de proteïnen in het haarzakje en niet op het pigment van de huid. Je kunt dus ieder jaargetijde behandeld worden.
Let op: het is raadzaam ca. één week voor en één week na de behandeling niet uitgebreid te zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. De huid moet simpelweg even tot rust komen.

Laserontharing is een definitieve ontharingsmethode. Een gelaserd haarzakje zal nooit meer nieuwe haren produceren en dus blijven de gelaserde haren weg.
Wel is het zo dat het lichaam door middel van hormonen of medicijnen altijd nieuwe haren aanmaakt. Daarom raden wij aan om jaarlijks langs te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Er zijn een aantal contra-indicaties waarbij je niet gelaserd mag worden. Er mag niet gelaserd worden tijdens de zwangerschap, bij epilepsie, kanker, tijdens chemobehandelingen en met een pacemaker.

Het is niet mogelijk om over tattoos en piercings heen te gaan tijdens het laseren.
Tijdens de behandeling zal de tattoos afgedekt worden zodat we hier niet overheen gaan met het laserapparaat. Eventuele piercings kunnen worden verwijderd of indien niet mogelijk, worden afgeplakt.
Is de zone die jij wil laten laseren volledig bedekt met tattoos, dan is laserontharing dus helaas niet mogelijk.

Na de laserbehandeling groeien je haren terug zoals normaal. Na ongeveer twee weken merk je dat de haren die we in de juiste fase van groei hebben kunnen laseren, beginnen met uitvallen.

Permanente laserontharing werkt zeer goed op plekken met ingegroeide haren. Naarmate de haren geleidelijk aan worden vernietigd, zullen huidirritaties zoals ingegroeide haren op natuurlijke wijze verdwijnen.

Wij raden aan om de laserbehandeling elke 4 tot 6 weken te herhalen. Naarmate de sessies vorderen, afhankelijk van de voortgang, kan deze periode verlengd worden. De resultaten zijn duidelijk zichtbaar vanaf de eerste sessie. Naarmate de behandeling vordert wordt de groei van de rest van de haren vertraagd en worden de haren dunner en schaarser. Voor een optimaal eindresultaat is het belangrijk dat je het behandeltraject afmaakt.
Tijdens de tussenpozen van de behandelingen mag er niet geharst of geëpileerd worden, alleen scheren.