Huidverzorging in je veertiger jaren

Huidverzorging in je veertiger jaren

Een doeltreffende aanpak van je huidverzorgingsroutine in de veertig om dofheid, de zichtbare tekenen van veroudering en veranderingen in de huidtextuur en -toon aan te pakken.

 

WAT GEBEURT ER MET DE HUID ALS JE VEERTIG BENT?
De huid ondergaat in de veertiger jaren aanzienlijke intrinsieke veranderingen omdat oestrogeen, een hormoon dat van invloed is op de productie van gezond collageen in de huid, begint af te nemen, waardoor het natuurlijke systeem van de huid verandert en er lijntjes en rimpels ontstaan. Deze hormonale schommelingen in verband met de menopauze kunnen ook bijdragen tot bijkomende huidaandoeningen zoals verhoogde gevoeligheid, puistjes en hyperpigmentatie.

De huid kan ook overgevoelig worden, vaak door jarenlang te veel scrubben, waardoor de huidbarrière wordt aangetast en de huid plotseling niet veel meer kan verdragen, ook producten die je jarenlang met succes hebt gebruikt.
 

DE HUIDBARRIÈRE RESPECTEREN
Door te kiezen voor een pH-neutrale reiniger die de zuurmantel en beschermende lipiden van de huid respecteert, zorg je ervoor dat de beschermende barrière van de huid intact blijft en helpt de huid vochtverlies te voorkomen, een belangrijke oorzaak van uitdroging. Kies de reiniger die perfect bij jouw huidtype past en gebruik deze tweemaal daags.

STAPPEN OM EEN STERKE, VEERKRACHTIGE HUID OP TE BOUWEN
Dagelijkse toepassing van SPF is iets wat je hopelijk al doet, maar zo niet, dan is het nooit te laat om ermee te beginnen en als je een beetje inspiratie nodig hebt, bedenk dan dat meer dan 80% van de zichtbare veroudering van de huid wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Zonnebrandcrème beschermt de huid tegen schadelijk UV-licht dat een ravage kan aanrichten aan de ondersteunende eiwitten van de huid, namelijk collageen. 

De veertig is ook de tijd om goede huidverzorgingsgewoonten aan te nemen, waaronder het dagelijks aanbrengen van plaatselijk toegepaste vitaminen. Versnelde hyperpigmentatie komt vaak voor in de veertiger jaren, vooral vanaf midden veertig, waar cumulatieve UV-blootstelling zich kan manifesteren als een ongelijkmatige teint en wat algemeen bekend staat als "ouderdomsvlekken" op het gezicht, de hals, het decolleté en de rug van de handen. Vitaminen bevatten krachtige antioxidanten die kunnen helpen de enzymen te onderdrukken die verantwoordelijk zijn voor de melanineproductie en tegelijkertijd de huid beschermen tegen oxidatieve stress en verdere schade.

Kies Vitamine C Serum voor je ochtend routine en Vitamine A Serum voor 's avonds.
TIP: kies voor alle vier de vitamines en leg elke ochtend Vitamine E Serum over Vitamine C Serum en wissel 's avonds Vitamine A Serum en Vitamine B Serum af.

VERSNELT DE HUIDVERNIEUWING
Een rijpere huid voert overtollige dode huid niet meer zo effectief af, waardoor zich doffe, levenloze cellen ophopen die de huid minder stralend doen lijken. Regelmatig scrubben kan het natuurlijke ontbindingsproces van de huid helpen versnellen, waardoor een helderder en stralender huid zichtbaar wordt en de productie van natuurlijke vochtvasthoudende factoren zoals hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Zoek naar gerichte behandelingsproducten zoals het Midnight Reboot Serum dat glycolzuur combineert met vitamine A (Granactive Retinoid), een klinisch ondersteund ingrediënt dat zowel intrinsieke als extrinsieke veroudering van de huid aanpakt, en breng het om de avond aan.
 

ONDERSCHAT JE HYDRATERENDE CRÈME NIET
In de veertiger jaren kan de huid droger worden door uitputting van de natuurlijke lipiden en essentiële vetzuren die de huid zacht en soepel houden. Dit gebeurt door invloeden van buitenaf, zoals milieu-invloeden en het natuurlijke verouderingsproces. De huid verliest haar vermogen om water vast te houden, wat leidt tot meer waterverlies via de opperhuid. Om de huid te helpen vocht vast te houden en op te bouwen, kun je ingrediënten gebruiken zoals plantaardige oliën waarvan klinisch is bewezen dat ze fungeren als vochtvasthoudende lipiden, die de natuurlijke lipiden in de huid nabootsen wanneer ze plaatselijk worden aangebracht en de hydratatie vasthouden. Wij adviseren Golden Haze Face Oil, een veelzijdige olie die geschikt is voor alle huidtypes.

Meer artikelen

Huidverzorging in je dertiger jaren

Tegen de tijd dat we de dertig bereiken, is onze huid blootgesteld aan een aanzienlijke hoeveelheid externe stress. Als gevolg daarvan kunnen de eerste tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes, een ongelijkmatige textuur en hyperpigmentatie, zichtbaar worden. Iets anders wat je misschien merkt is dat je teint er in vergelijking met je twintiger jaren wat doffer uitziet. Dat komt omdat de huidvernieuwing afneemt naarmate we ouder worden, waardoor zich dode huidcellen ophopen aan het oppervlak en de teint er dof uitziet.

Hoe pakken we deze uitdagingen aan? Consistentie is de sleutel voor elke huidverzorging, vooral als we de dertig worden en daarna. Een paar eenvoudige aanpassingen aan de bestaande routines en het consistent houden kunnen het verschil maken.
 

EXFOLIËREN
Het opnemen van een exfoliërend zuur (een Alpha-Hydroxy Acid (AHA)) in je huidverzorging als dertiger kan helpen om de huid sneller te laten veranderen en zichtbare problemen zoals uitdroging, een doffe of oneffen huid en een gebrek aan elasticiteit aan te pakken. Liquid Gold Exfoliating Treatment, met 5% glycolzuur en met een unieke lage pH-waarde om maximale doeltreffendheid te garanderen, is ideaal om op te nemen in je regime (drie afwisselende avonden per week). Als je het niveau wilt verhogen en AHA's wilt combineren met vitamine A - ga dan voor Midnight Reboot Serum met glycolzuur en Granactive Retinoid. Als je merkt dat je een overwegend vette huid hebt en/of last hebt van puistjes en onzuiverheden, raden we Clear Skin Tonic aan met in olie oplosbaar exfoliërend salicylzuur (BHA).

SPF
Ouder worden is onvermijdelijk, maar vroegtijdige veroudering van de huid als dertiger door blootstelling aan UV is dat niet. Dagelijks SPF aanbrengen (en opnieuw aanbrengen!) is een must om de tekenen van extrinsieke veroudering en een ongelijkmatige teint te voorkomen en te minimaliseren. Als je in je twintiger jaren trouw SPF hebt aangebracht - goed gedaan! Zo niet, dan is het nooit te laat om te beginnen. Wij adviseren Daily Essential Moisturiser SPF 50+ dagelijks aan te brengen en regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral als je buiten bent of sport.
 

HYDRATEREN
Naarmate we de dertig naderen, beginnen de natuurlijke vochtvasthoudende factoren van de huid af te nemen. De productie van hyaluronzuur, een natuurlijk waterbindend bestanddeel van de huid, neemt af en de huid verliest het vermogen om vocht efficiënt vast te houden.

Het is essentieel dat je dagelijks een hydraterende crème gebruikt om te voorkomen dat het vocht uit de huid verdwijnt. Wij adviseren de romige Essential Hydration Cream of een gezichtsolie zoals Golden Haze Face Oil (of beide!), afhankelijk van de textuur. Als aanvulling op een moisturizer kan het aanbrengen van een extra hydratator zoals Hyaluronic 8 Super Serum op de huid vóór het aanbrengen van een moisturizer de hydratatie een boost geven en het uiterlijk van de huid helpen verbeteren door het huidoppervlak zichtbaar voller en gladder te maken. Dit lichtgewicht multitasking serum bevat ook filters tegen vervuiling en blauw licht om de huid te beschermen tegen omgevingsstress.

GEBRUIK ANTIOXIDANTEN
Net zoals het niet roken (dat het lichaam van antioxidanten ontdoet) en het innemen van orale vitaminen (om het afweersysteem van het lichaam te versterken) tot de gezonde leefgewoonten behoren, is de dertiger een goed moment om topische antioxidanten op te nemen in je dagelijkse huidverzorging.

Topische vitamine C bijvoorbeeld kan helpen de huid te beschermen en schade aan huidondersteunende eiwitten zoals collageen, die kan ontstaan door blootstelling aan UV-stralen, tegen te gaan. Wij adviseren Vitamine C Serum dat elke ochtend kan worden aangebracht vóór je dagelijkse moisturizer / SPF.

Vitamine A is een andere krachtige topische antioxidant die ook kan helpen fijne lijntjes en een ongelijkmatige textuur te minimaliseren door de celvernieuwing te stimuleren en de productie van collageen te bevorderen. Wij adviseren Vitamine A Serum met 0,5% Retinol, een vorm van topische vitamine A, 2-3 keer per week geleidelijk op te voeren tot afwisselende nachten.
 

STIMULEREN
Tijdens de dertiger jaren kan een afname in de productie van collageen betekenen dat fijne lijntjes en rimpels vaker voorkomen, dat poriën groter worden en dat zelfs de textuur van de huid kan veranderen. Door 1-2 avonden per week krachtige producten te gebruiken die de veerkracht van de huid stimuleren, zoals de Beauty Sleep Power Peel, kun je een helderdere huidtint en textuur krijgen.

Het is ook een goed idee om als dertiger gerichte behandelingen te gebruiken voor de gebieden die het meest vatbaar zijn voor fijne lijntjes, zoals rond de ogen, zoals Liquid Gold firming Eye Cream. Voor de beste resultaten 's morgens en 's avonds aanbrengen

Huidverzorging in je vijftiger jaren

Tegen de tijd dat we de vijftig bereiken is onze huid aanzienlijk veranderd. Terwijl u viert hoe ver u bent gekomen met het bereiken van dit prachtige decennium, is het ook een goed moment om uw huidige huidverzorgingsregime aan te passen om ervoor te zorgen dat uw teint er de komende jaren op zijn best uitziet.

WAT GEBEURT ER MET DE HUID IN DE VIJFTIG?
Tijdens de jaren vijftig en daarna worden de onderliggende structurele eiwitten, zoals collageen en elastine, die de huid in onze jonge jaren glad en vol houden, niet meer zo effectief geproduceerd. Bovendien wordt je teint aangetast door extrinsieke factoren, waaronder jarenlange cumulatieve blootstelling aan UV-straling, en intrinsiek door de afnemende oestrogeenproductie. Deze factoren kunnen resulteren in meer uitgesproken lijnen, rimpels en huidverslapping.

Het andere wat er gebeurt met de huid in de vijftig is dat hormonale schommelingen tijdens de menopauze ervoor kunnen zorgen dat de voorheen heldere, gemakkelijk te hanteren huid steeds gevoeliger, roder en onvoorspelbaarder wordt, en vaak vatbaar is voor puistjes.

WELKE PRODUCTEN ZIJN HET BESTE VOOR JE TIJDENS JE VIJFTIGSTE?
Het vermogen van de huid om water vast te houden neemt af naarmate je ouder wordt. Dit kan leiden tot meer trans-epidermaal waterverlies, wat resulteert in een vochtarme, jeukende en schilferige huid. Tijdens je vijftigste nemen ook de natuurlijke lipiden van de huid en de productie van natuurlijke vochtvasthoudende factoren zoals hyaluronzuur af, waardoor de huid droog wordt. Daarom is het belangrijk om producten te kiezen die de huidbarrière helpen versterken en vitaal vocht aanvullen.

Wij adviseren om elke ochtend en avond een pH-gebalanceerde reiniger te kiezen die de integriteit van de huidbarrière respecteert en de huid schoon en fris achterlaat.

Dagelijkse antioxidanten die helpen schadelijke vrije radicalen te bestrijden die oxidatieve stress kunnen veroorzaken - wat kan leiden tot uitgesproken hyperpigmentatie en andere ongunstige huidaandoeningen die samenhangen met een rijpere huid - zoals vitamine C en vitamine E zijn ook zeer aan te bevelen, evenals het gebruik van een dagelijks serum met vochtbindende ingrediënten zoals hyaluronzuur.

Dagelijkse bescherming van de huid met SPF is eenvoudige, dus besteed wat tijd aan het vinden van de perfecte zonnebrandcrème en zorg ervoor dat je deze elke ochtend aanbrengt en zoals voorgeschreven opnieuw aanbrengt als je op pad gaat.

MOET IK NOG EXFOLIËREN ALS IK VIJFTIG BEN?
Als je al jaren AHA's in je routine opneemt en merkt dat je huid deze krachtige zuren blijft verdragen, is er geen reden om te stoppen. Naarmate we ouder worden, vertraagt de celvernieuwing, waardoor de huid er dof uit kan zien. Regelmatig scrubben helpt ook om ongelijk gepigmenteerde oppervlaktecellen te verwijderen, vooral bij een rijpere huid.

Het komt echter vaak voor dat de huid in de vijftiger jaren steeds gevoeliger wordt. In dat geval kun je overstappen op een zachter alternatief voor scrubben. Als je normaliter altijd drie avonden per week Liquid Gold gebruikt, en je huid voelt daardoor niet comfortabel meer aan, kun je proberen over te stappen op Generation Glow Daily Resurfacing Essence, dat klinisch is getest voor de gevoelige huid.
 


OP WELKE INGREDIËNTEN MOET JE LETTEN ALS JE VIJFTIG BENT?
Retinol is hier ongetwijfeld de held. Retinol (vitamine A) is een onbetwiste multitasker waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat hij alles aanpakt, van lijntjes en rimpels tot het voorkomen van die vervelende puistjes na de menopauze. Probeer het Vitamine A Serum met 0,5% Retinol toe te voegen aan je routine op afwisselende avonden.

Het voeden van de huid tijdens je vijftigste en daarna met ingrediënten die de natuurlijke lipiden van de huid nabootsen, zoals antioxidantrijke plantenoliën en essentiële vetzuren, helpt de huidbarrière te versterken, beschermt tegen trans-epidermaal waterverlies en helpt de huid er voller en gladder uit te zien. Wij adviseren Golden Haze Face Oil, dat ook het perfecte product is voor alternatieve avonden met actieve ingrediënten zoals AHA's en Retinol.